Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Uherskobrodsku hořelo hospodářské stavení, plameny zničily i několik motocyklů, silné zakouření zabránilo jejich vytažení ven z objektu

Požár hospodářského stavení, které sloužilo i jako garáž pro motocykly a dílna, zaregistrovali jako první sousedé. Ti se také chtěli pokusit o vytažení pěti motocyklů a vynesení zařízení ze zasaženého objektu. Jak ale následně uvedli, zakouření objektu bylo tak intenzivní, že se do jeho vnitřní části již nedostali.

Na krajské operační středisko ve Zlíně byl požár oznámen v 08:32 hodin. Následně byl vyhlášen poplach jednotkám profesionálních hasičů ze stanic Slavičín a Uherský Brod, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z Pitína, Slavičína a Bojkovic.

Požár, který se hasičům podařilo asi po půl hodině lokalizovat, zasáhl interiéry přístavku s garáží a dílnou o půdorysném rozměru asi 5 × 15m. Plameny zasáhly i půdní prostor a střešní konstrukce, které se částečně propadly.

V 10:44 hodin byla velitelem ohlášena celková likvidace požáru, který podle prvních odhadů napáchal škodu ve výši asi 500.000,– Kč. Majetek za dalších 500.000,– Kč se hasičům podařilo zachránit. Za příčinou vzniku požáru stála podle vyšetřovatele pravděpodobně technická závada elektroinstalace. Tato verze je nadále prověřována

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet