Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili dům

Požár přístavby se díky hasičům nerozšířil na obytný dům.

V Perninku na Karlovarsku vzplála v neděli časně ráno přístavba rodinného domu. Díky včasnému zásahu dobrovolných hasičů z obce, Nejdku a profesionálů z Karlových Varů však rodinný dům neshořel. Při požáru, který hasiči likvidovali necelé dvě hodiny, nebyl nikdo zraněn.
„Požár se začal šířit z přízemní krbové místnosti, z níž oheň prohořel do dalšího podlaží, kde bylo uskladněno seno,“ uvedl mluvčí. Oheň přeskočil na obytný dům, který byl celý obložen dřevem. Mezi obložením a zdí se pak vytvořilo několik ohnisek, která museli hasiči zlikvidovat rozebíráním části konstrukce domu.
V pátek mezi 17:00 a 18:00 zasahovali karlovarští hasiči u požáru střechy sklárny v Novém Sedle na Sokolovsku. Vzhledem k tomu, že oheň velmi brzy ucítil místní zaměstnanec a současně podnikový hasič, byl požár zcela zlikvidován do dvou hodin a obrovskou střechu výrobní haly se podařilo zachránit.
„Likvidace ohně byla také problematická, neboť se šířil v izolační vrstvě mezi dvěma plechy střešní krytiny,“ vysvětlil mluvčí. Hasiči proto museli hledat ohniska požáru termokamerou a rozbrušovačkou ručně rozřezávat části střechy.
Příčinou požáru byla podle Meluzína nedbalost při práci s otevřeným ohněm. Celková škoda na střeše nepřesáhla 250.000 korun.
Sdílet