Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl tři domy

Škodu vyčíslenou podle předběžného odhadu na 1,2 milionu korun způsobil požár (17. 3. 2007) tří rodinných domů v Malinovského ulici v Miroslavi na Znojemsku.Ilus­trační foto

Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 17:39 hodin a na místo vyjelo sedm hasičských jednotek – profesionálních hasičů ze stanic v Moravském Krumlově, Znojmě, Hrušovanech nad Jevišovkou a v Pohořelicích, a dobrovolných hasičů z Miroslavi, Trstěnic a Olbramovic.
Požár vznikl v prostřednim ze tří zasažených domů. Oheň vypukl poté, co 40letému majiteli domu při práci s rozbrušovací pilou ulétající jiskry zasáhly hořlavé látky. Muž se požár snažil hasit, oheň se však v prostorách domu rychle šířil až na střechu a díky silnému větru přeskočil také na střechy obou sousedních domů. Hasiči proti plamenům postupně nasadili osm C proudů a dva vysokotlaké proudy, které po vyčerpání zásob vody z cisteren zásobovali z místní hydrantové sítě. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 19:01 hodin, Hasiči z půd vyklízeli uskladněnou slámu a další materiál, a rozebírali konstrukci střechy a stropů. Likvidaci požáru po dohašování doutnajících a žhnoucích lokálních ohnisek v půdních prostorách hasiči ukončili ve 21:17 hodin.
Příčinou vzniku požáru, při kterém nebyl nikdo zraněn, byla nedbalost majitele prostředního ze tří zasažených domů při práci s rozbrušovací pilou. Tento dům požár zničil. U jednoho ze sousedních domů požár zničil střechu a poškodil i stropy. Rozšíření požáru na třetí dům se hasičům podařilo zabránit a oheň poškodil jen část střechy.

-kaw-

Zdroj:

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

Sdílet