Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další dvě dopravní nehody u Kraslic na Sokolovsku, tentokrát s tragickými následky

Řidičku osobního auta společně s devítiměsíčním miminkem transportoval do nemocnice vrtulník, spolujezdkyně na místě nehody zemřela.

DN1

V úseku silnice z Kraslic na Sokolov, který je označen dopravní značkou jako místo častých dopravních nehod, museli opět zasahovat záchranáři. Ve středu i ve čtvrtek vyjížděli k dopravním nehodám, ta poslední si vyžádala dokonce jeden lidský život. Osobní auto zde čelně narazilo do boku dalšího osobního auta, ve kterém zrovna cestovaly dvě ženy a devítiměsíční kojenec.

Obě ženy byly po nárazu v bezvědomí, spolujezdkyně navíc zaklíněná. Hasiči ze stanice Kraslice ženu vyprostili s pomocí hydraulických nástrojů, posádka záchranné služby jí ale už nemohla pomoc. Pro řidičku a malé dítě záchranná služba přivolala vrtulník.

Protože v okolí nehody nebylo možné zajistit vhodné místo pro přistání, jednotka dobrovolných hasičů z Kraslic připravila místo pro přistání na kraslickém fotbalovém hřišti. Řidiče z druhého osobního auta mezitím sanitka záchranné služby převezla do sokolovské nemocnice.

Silnice byla tři a půl hodiny zcela uzavřena, hasiči asistovali u naložení havarovaných aut na odtahovou službu a následně zlikvidovali uniklé provozní kapaliny na vozovku. Správa a údržba silnic zde mobilními dopravními značkami snížila nejvyšší povolenou rychlost na padesát kilometrů v hodině.

Zasahující jednotky:

  • HZS Kraslice (CAS 20 T815)
  • JSDH Kraslice (CAS 24 L101)

O den dříve na stejné místo rovněž vyjížděli hasiči z kraslické stanice. Podle hlášení na tísňovou linku se zde na mokré vozovce srazila čtyři osobní auta. Po příjezdu hasičů na místo zde byla tři auta, podle účastníků nehody čtvrté odjelo. Jednotka provedla protipožární zabezpečení místa nehody, odpojení akumulátorů u všech havarovaných vozidel a pomáhala řídit v místě události provoz kyvadlově. Sanitka záchranné služby převezla jednu těhotnou ženu do sokolovské nemocnice. Po vyšetření nehody ze strany policie asistovali hasiči při nakládaní vozidel na odtahovou službu a zajistili závěrečný úklid komunikace.

Zasahující jednotky:

  • HZS Kraslice (CAS 20 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet