Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 19. září 2013

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo včera odpoledne v ulici Chaty v Hradci Králové. U čerpací stanice při výjezdu z Hradce Králové na Býšť narazilo osobní vozidlo Škoda Fabia do zadní části osobního auta Škoda Octavia.

Přivolaná záchranná služba na místě zkontrolovala dvě lehce zraněné osoby. Hasiči zabezpečili Škodu Fabii proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli krátce před 16. hodinou přivoláni k dopravní nehodě dvou dodávek v obci Nepolisy. Řidič Renaultu Master z dosud nejasných příčin narazil do zadní části dodávky Citroën Jumper. Oba řidiči vyvázli bez zranění.

Zasahující hasiči provedli u jedné z dodávek protipožární opatření a odpojili autobaterii. Zároveň v místě nehody usměrňovali dopravu. Při srážce došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem.

Po zadokumentování události Policií ČR očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky byli v 15:27 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/14 v Dobrušce. Nedaleko supermarketu Penny se srazila osobní vozidla Škoda Fabia Combi a Ford Escort.

Nehoda se stala nedaleko požární stanice a hasiči tak byli na místě během jedné minuty. Při střetu byli zraněni řidička a spolujezdec z osobního vozidla ford. Řidič škodovky vyvázl bez zranění. Hasiči poskytli oběma zraněným účastníkům předlékařskou­ pomoc.

Po příjezdu záchranné služby asistovali při jejich ošetření a naložení do sanity. Obě vozidla zabezpečili proti požáru a odpojili autobaterie. Provozní náplně, které unikly z poškozených vozidel, zasypali sorbentem a odstranili z vozovky.

Do příjezdu policejní hlídky řídili v místě nehody dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením obou vozidel na odtah a očistili vozovku od použitého sorbentu a trosek. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Broumovští profesionální hasiči na žádost záchranné služby otevírali dveře bytu v ulici Dukelská v Broumově – Olivětíně. Po otevření dveří hasiči uvnitř nalezli uživatelku bytu bez známek života.


Územní odbor Trutnov

Trutnovští profesionální hasiči byli v devět hodin dopoledne přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u Pilníkova. Řidič z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde se s vozidlem převrátil na střechu.

Při příjezdu jednotky na místo byla jedna zraněná osoba v péči záchranářů. Hasiči provedli u havarovaného auta protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Beze škody se obešel požár kontejneru s odpadem v ulici Na Stráni v Trutnově, který včera večer likvidovali trutnovští profesionální hasiči.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli na pomoc s transportem pacienta do sanity v ulici Žerotínova v Hořicích. Hasiči ve spolupráci se záchranáři snesli devětašedesáti­letého muže z bytu do sanity.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet