Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na Brněnsku zničil jednu chatu a druhou poškodil, zasahující hasiči vynesli i propanbutano­vou lahev

Hasiči dnes v 18,13 hodin vyjížděli k požáru chaty u Příbrami na Moravě. Krajské operační a informační středisko HZS vyslalo k události jednotku z Rosic a dobrovolné hasiče ze Zastávky a Zbraslavi.

Již při příjezdu prvních jednotek bylo zřejmé, že požár zcela zničil dvoupodlažní chatu o rozměrech asi 10 na 10 metrů a plameny zasáhly také těsně sousedící přízemní chatu, kde poškodily stěnu a střechu.

Hasiči nasadili pět vodních proudů. Sousedící chatu před plameny uchránili a oheň se jim podařilo dostat pod kontrolu v 18,45 hodin. Z hořící chaty vynesli propanbutanovou tlakovou láhev a začali ji ochlazovat.

K odvětrání obou objektů nařídil velitel zásahu použít přetlakové ventilátory. Hasiči museli rozebrat část poškozené střechy na sousední chatě. Ve 20,13 hodin se jim podařilo dohasit i poslední ohniska a jednotky se začaly připravovat k odjezdu.

Vyšetřovatel příčin požárů stanovil předběžně škodu na 900 tisíc korun. Jako příčina je zatím nejpravděpodobnější nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Při požáru se nikdo nezranil.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet