Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Maserati v Praze doslova vyskočilo na svodidla, nehodu způsobil mladý řidič pod vlivem alkoholu, navíc se zákazem řízení

Dnes krátce před druhou hodinou v noci přijal operátor tísňové linky několik oznámení o tom, že v ulici 5. května havaroval řidič vozidla Maserati do zaparkovaného vozu Mitsubishi a ve smyku nakonec najel na středová svodidla, kde zůstal stát.

Na místo okamžitě vyrazily dostupné hlídky Policie ČR z okolí včetně záchranářů a hasičů. Policisté pak u sedmadvaceti­letého muže naměřili orientační dechovou zkouškou 2,47 promile alkoholu v dechu a zjistili, že v evidencích má platný zákaz řízení.

Muž nakonec skončil na ošetření v nemocnici a v současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Policisté předběžně vyčíslili škodu na vozidle Maserati asi půl milionu korun a na zaparkovaném vozu Mitsubishi asi 30 tisíc korun. Celou událostí se nyní zabývají policisté z Oddělení dopravních nehod.

por. Bc. Jana Rösslerová, PČR

Sdílet