Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plošina skončila na boku

Dne 18. 3. 2007 vyjížděly krátce po 7. hodině ranní dvě jednotky HZS Středočeského kraje PS Jílové u Prahy CAS 24 Scania a PS Říčany AV 14 Tatra k dopravní nehodě nákladního automobilu MAN s teleskopickou plošinou 35 metrů.

K nehodě došlo mezi Jesenicí a Zlatníkama v zatáčce, kde řidič nezvládl řízení. V příkopě utrhl 20 metrů svodidla a poté skončil na boku napříč silnicí, naštěstí proti němu nikdo nejel z opačného směru. Řidič byl vyproštěn z vozidla a PČR tvrdil, že vozidlo neřídil.

Byl mu zjištěn orientační dechovou zkouškou pozitivní nález na alkohol (přes 2,2 promile). Jednotka provedla protipožární zabezpečení a odříznutí motorovým rozbrusem zdeformované svodidlo. Řidič byl odvezen ZZS. Jednotka se pomocí navyjáku na AV 14 pokoušela dostat vozidlo na kola, ale neúspěšně. Majitel vozidla zajistil jeho odtah vyprošťovacím automobilem, který plošinu nakonec dostal na kola spolu s pomocí AV 14. Ještě musel být zajištěn zepředu CAS 24 Scania. Dále se provedlo odříznutí zdeformovaného koše plošiny. Akce byla ukončena ve 13:30.

Text a foto Matěj Mlčoch

-wap-
Sdílet