Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžký sníh komplikuje dopravu v Moravskoslezském kraji

K šesti desítkám událostí, které způsobilo silné sněžení v Moravskoslezském kraji a hlavně stromy a silné větve na komunikacích, vyjížděli od úterních (20. 3. 2007) čtyř hodin ráno zdejší profesionální a dobrovolní hasiči. Hasiči také musí vyprošťovat zapadlá auta.Ilustrač­ní foto



Nejméně ve třech případech spadly stromy na auta a hasiči je odstranili, přesný rozsah těchto škod ale není zatím znám. Stromy spadly na stojící vozidla v Novém Jičíně, v Bravanticích a v Karviné-Mizerově.

Nejvíce zásahů mají hasiči v Ostravě a na Novojičínsku – blíží se k dvěma desítkám, na Opavsku a Frýdecko-Místecku jich zatím nebylo ani deset. Nejméně jich je na Karvinsku a Bruntálsku. Například z hasičské stanice v Bruntálu půjčili profesionální hasiči vyprošťovací vozidlo do sousedního Opavska.

Nejvíce práce mají samozřejmě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, ale na pomoc vyjeli také dobrovolní hasiči a podnikové jednotky. Například dobrovolní hasiči z Fulneku již zasahovali od brzkého rána pětkrát, z firem vyjeli pomoci do okolí letištní hasiči (do Mošnova), hasiči z BorsodChem-MCHZ (do Ostravy-Nové Vsi) a hasiči z Tatry Kopřivnice (do Kopřivnice).

Svou premiéru si v Ostravě odbývají hasičská vozidla, opatřená pluhy, která pomáhají silničářům na klíčových komunikacích.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-kaw-
Sdílet