Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Únik čpavku na zimním stadionu v Hořovicích zaměstnal hasiče na dva dny

Jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Beroun a Hořovice a JSDHO Žebrák spolupracovaly dne 26 září v 15:41 při úniku čpavku ze strojovny zimního stadionu v Hořovicích.

Únik čpavku z technologie strojovny zimního stadionu byl hasičům ohlášen nájemcem zimního stadionu, který únik zaznamenal při vstupu do strojovny. Hasiči po příjezdu na místo události provedli průzkum v dýchací technice s detekční technikou. Naměřené hodnoty se v průběhu měření velice lišily a místo úniku bylo obtížně detekovatelné. Přestože koncentrace mimo prostor strojovny byla minimální, byla preventivně vytyčena nebezpečná zóna a připravena technika na případné zkrápění. Vzhledem k povětrnostním podmínkám a minimálnímu osídlení v oblasti nebylo třeba přistoupit k evakuaci okolí.

Ve spolupráci s obsluhou strojovny byl nalezen netěsný ventil a provedeno jeho uzavření. Protože i přes uzavření ventilu docházelo k menšímu úniku, byl přes vodu odpouštěn zbytkový čpavek. Na místo zásahu byl povolán zástupce majitele a odborná firma na opravu technologie. Do odstranění závady bylo místo zásahu pravidelně monitorováno příslušníky stanice Hořovice.

Záloha pro případ vzniku jiné událostí byla řešena na stanici HZS Hořovice jednotkou SDH obce Komárov a RZA ze stanice HZS Beroun byla dočasně přesunuta do Zdic. Zásah byl ukončen 27. září v dopoledních hodinách.

Zasahující technika:

stanice Hořovice-CAS 24 MB, RZA VW
stanice Beroun-KA A 31+KCH, VEA Škoda Yeti
JSDHO Žebrák -CAS 32

mjr. Ing. Pavel Šimek
HZS Středočeského kraje

Sdílet