Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

XIII. ročník soutěže v disciplínách TFA – Kroměříž 2013 zná své vítěze

V pořadí již třináctý ročník soutěže „O pohár ředitelky HZS Zlínského kraje“, který byl současně i čtvrtým závodem Českého poháru v disciplínách TFA, doznal tento rok podstatných změn. Poprvé se totiž celá soutěž konala odděleně po úsecích a intervalovým způsobem, tak jak stanovují pravidla soutěží v disciplínách TFA.

Tou největší změnou a současně i vrcholem klání byl výběh schodů výškové budovy. Díky ochotě a vstřícnosti kastelána pana Ing. Martina Krčmy mohli soutěžící hasiči změřit své síly přímo na schodišti věže Arcibiskupské­ho zámku.

Na dráhu rozdělenou do čtyř úseků, z nichž tři byly situovány na Velkém náměstí, se postupně vydalo celkem 43 profesionálních a dobrovolných hasičů, kteří bojovali o medaile celkem ve třech věkových kategoriích a soutěži družstev.

Toto netradiční sportovní klání také se zájmem sledovalo množství občanů města všech věkových skupin a stalo se cílem i celých školních tříd. Všichni tak mohli vidět hasiče jinak, než jak je znají z běžného života, kdy jsou těmi, kteří chrání jejich životy a majetek.

Celá soutěž by se nemohla uskutečnit bez podpory hlavních pořadatelů – HZS Zlínského kraje, města Kroměříže (pod osobní záštitou starosty města), Sportovního klubu hasiči Zlín a České asociace hasičských důstojníků.

Poděkování také patří všem sponzorům a jednotlivcům, kteří se na přípravě a průběhu soutěže podíleli. A ten největší dík patří všem soutěžícím a rozhodčím, hasičům pracovní čety, kteří se postarali o technicky bezproblémový průběh soutěže a také „zvukařům“ ze stanice Uherské Hradiště pod vedením nprap. Pavla Dudy.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
celkove_vysledky_741.pdf zobrazit online PDF 224 kB
vysledky_druzstva.pdf zobrazit online PDF 182 kB
vysledky_jednotlivci.pdf zobrazit online PDF 230 kB