Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Mezní Louka a Jetřichovice skončili v lese dva motorkáři, hasiči pomohli s transportem do sanitky a vrtulníku

K nehodě dvou motorkářů došlo v neděli odpoledne mezi obcemi Mezní Louka a Jetřichovice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Děčína spolu s dobrovolnými ze Hřenska.

„Hasiči pomohli s transportem zraněných do vrtulníku i do sanitky,“ poznamenal službukonající operační důstojník hasičů Ústeckého kraje.

Motorkář, který měl zranění dolních končetin, byl do nemocnice transportován vrtulníkem, dalšího k ošetření přepravila sanitka. Hasiči se pak také museli postarat o úklid vozovky a protipožární opatření.

Proč k nehodě dvou motorek došlo, vyšetřovala na místě dopravní policie. „Za vším stojí pravděpodobně vysoká rychlost, nehodu ale stále vyšetřujeme," poznamenala děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Motorkáři se totiž nestřetli, ale oba skončili i se svými stroji v lese. Jeli totiž za sebou, první nezvládl ve velké rychlosti zatáčku a skončil v lese, druhý se pravděpodobně lekl, strhl motorku a skončil rovněž v lesním porostu.

„Oba naštěstí utrpěli jen lehká zranění. Dechová zkouška na alkohol byla u obou motorkářů negativní," dodala Trypesová.

Škoda na obou motorkách dosáhla částky přes šedesát tisíc korun.

www.nasedecinsko.cz

Sdílet