Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za vznikem požáru byla nedbalost při práci s otevřeným plamenem, oprava izolace stála majitele střechu

Oznámení o požáru střechy chalupy bylo na krajské operační středisko zlínských hasičů přijato v 13:00 hodin. Už osm minut po přijetí oznámení byla na místě hlášeného požáru jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín, kterou v dalších minutách posílily jednotky dobrovolných hasičů z Jablůnky a Vsetína. Celkem na místě události zasahovaly čtyři cisternové automobily.

Jak bylo zjištěno, došlo k požáru dřevěné střešní konstrukce, na které byla za pomocí otevřeného plamene prováděna oprava živičné izolace. I přes prvotní hasební zásah přítomných osob se plameny šířily po střešní konstrukci a v půdním prostoru nad přístavbou garáže.

Rychlým zásahem hasičů se podařilo asi do pěti minut požár lokalizovat a tak zabránit jeho rozšíření na další části objektu. V 13:46 hodin, po provedení závěrečného průzkumu požářiště, ohlásil velitel zásahu likvidaci události.

Při prvotním hasebním zásahu občanů došlo k intoxikaci jedné osoby zplodinami hoření. Zraněného muže si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Požár, který vznikl z důvodu nedbalosti při práci s otevřeným plamenem, si podle předběžných odhadů vyžádal škodu ve výši asi 150.000,– Kč. Hasičům se podařilo zachránit další majetek v hodnotě asi 300.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet