Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu likvidují hasičské vyprošťovací tanky

Následky střetu rychlíku s luxusním osobním automobilem Audi likvidují již třetí den hasiči z HZS Českých drah za pomoci speciálních vyprošťovacích tanků. Ty jsou v současné době na místě již tři.

Železniční nehoda, která se stala v pondělí ve večerních hodinách, má podle zjištění policie již svoji příčinu. Ač to zní jakkoliv neuvěřitelně, má jí být snaha o pojišťovací podvod osádky luxusního automobilu! I když se v osudný den, kdy audina měla na přejezdu havarovat, resp. zapadnout, dostavila na místo policie a nechala uzavřít trať, ze zatím přesně nezjištěných příčin (spekuluje se nad nepřesným udáním adresy či žel. tratě) se to nepodařilo a uzavřena byla jiná kolej. Celá věc je v šetření. Přijíždějící rychlík o ničem nevěděl, a tak ve 140 km/h rychlosti do automobilu narazil. Jen díky velkému štěstí nedošlo k většímu počtu zraněných či úmrtí osob z vlaku, následky nehody vypadají i dnes strašlivě.

Od pondělních nočních hodin nehodu likvidují jednotky drážních hasičů z pražské a kralupské požární stanice za pomoci těžké techniky. Včera na místě pracovala dvojice vyprošťovacích tanků VT 55, v noci na dnešek si pražští drážní hasiči dovezli ještě třetí tank z Ústí nad Labem. Práce na odstranění nehody pokračují od brzkých ranních hodin. Za pomoci tanků se havarované vagóny stahují na pole, aby mohl být zcela obnoven provoz na velmi frekventované trati. To se z části podařilo již včera před půlnocí. Na likvidačních pracech se také podílela pracovní pohotovostní četa z nehodového vlaku DKV Praha.

Škody dosahují několika desítek miliónů korun, a to jen díky pokusu o pojišťovací podvod!

Foto: Luboš Klobása – HZS Středočeského kraje

-wap-

PS: Další fotografie z likvidačních prací budou postupně doplněny.
Sdílet