Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popálenému a intoxikovanému muži poskytli hasiči první pomoc

V 09:12 hodin přijal operátor tísňové linky zlínských hasičů oznámení o pravděpodobném požáru střechy bytového domu na ulici Lorencova ve Zlíně.

Na místo hlášené události okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů centrální stanice se dvěma cisternami a třicetimetrovým automobilním žebříkem, kterou posílili hasiči jednotky města Zlína z Prštného s další cisternou.
Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se nejedná o požár střechy, ale koupelny bytové jednotky v pátém podlaží. Na místě se nacházel popálený a intoxikovaný uživatel bytu. Tomu hasiči poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali k dalšímu ošetření zdravotníkům, kteří ho také transportovali do nemocnice.

Jak bylo následně zjištěno, jednalo se o požár textilní matrace, kterou uživatel hodil do koupelny, kde ji chtěl hasit. To se mu však nepovedlo a došlo k dalšímu rozvoji požáru. Malý prostor a intenzivní zakouření však způsobilo, že požár prakticky samovolně uhasl. Hasiči provedli kontrolu prostoru a odvětrání bytu.

Podle prvotních poznatků vyšetřovatele požárů se škoda pohybuje okolo 100.000,– Kč. Samotnou příčinou byla nedbalost uživatele.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet