Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči uvolňovali silnice

V úterý, 20. 3. 2007 odpoledne a dnes, 21. 3. 2007 ráno do 10:30 hodin hasiči v Jihomoravském kraji vyjížděli ke 45 zásahům, převážně k uvolnění komunikací od vyvrácených stromů a větví.

Nejvíc – 17 zásahů – měli hasiči na Blanensku. Stromy a větve z komunikací hasiči odstraňovali v Kunštátu, Boskovicích, Újezdu u Boskovic, Holštejně, Jedovnici, Hodoníně, Letovicích. V Olomučanech dnes ráno při odstraňování stromu přes cestu do příkopu zapadlo i zásahové vozidlo hasičů. U Kuštátu hasiči zasahovali při odstraňování následků dopravní nehody osobního vozidla a dodávky. Nehoda skončila bez zranění, hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření, pomohli při naložení aut k odtahu a při úklidu vozovky. U Krhova zasahovali u nehody osobního auta, které narazilo do stromu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči udělali na autě protipožární opatření a vyprostili vozidlo ze stromu.

Stromy a větve hasiči odstraňovali z vozovek také na Vyškovsku, kde zasahovali zejména v oblasti Račic-Pístovic, dále u Bučovic, Rychtářova a Olšan, kde stromy dvakrát spadly na dráty el. vedení.

Na Brněnsku hasiči odstraňovali stromy a větve z komunikací u Nebovid, Neslovic, Vranova, Pozořic a Hostěnic a mezi Soběšicemi a Útěchovem na okraji Brna. U Syrovic hasiči zasahovali u dopravní nehody dvou osobních aut, při níž zůstali dva lidé zaklíněni v autě. Hasiči je vyprostili pomocí hydraulické techniky a předali zdravotníkům. Zraněna byla i osádka vozidla Škoda Fabia, které havarovalo v úterý večer na 193. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Při příjezdu hasičů na místo byli zranění v péči zdravotníků. Hasiči postavili zpět na kola převrácené auto, udělali protipožární opatření a pomohli auto naložit k odtahu.

Ilustrační foto: HZS Zlínského kraje

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet