Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky likvidovaly požár nákladních automobilů v Karviné, vznikla škoda 350 tisíc korun

V pátek 4. října 2013 večer, likvidovali tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Moravskoslezského kraje požár tří nákladních automobilů v Karviné – Novém Městě.

V pátek večer, ve 20:21 hod, přijalo Operační a informační středisko profesionálních hasičů v Moravskoslezském kraji tísňový hovor ohlašující požár kamionu v Karviné – Novém Městě, na Sportovní ulici. Bezprostředně na to, byli na místo vysláni profesionální hasiči z Karviné a jednotka dobrovolných hasičů z Karviné – Hranic.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár celkem tří nákladních automobilů, z toho jednoho tahače s návěsem. Tahač s návěsem a jeden nákladní automobil byly požárem úplně zničeny. Poslední nákladní automobil měl požárem zasaženou korbu. Na místo byly povolány další hasičské cisternové automobily a další jednotka dobrovolných hasičů z Petrovic – Závady.

Likvidace požáru trvala hasičům téměř 1,5 hodiny. Hasiči následně zabezpečovali místo požáru a poslední jednotka odjížděla z místa události až po půl dvanácté večer.

Na události zasahovalo celkem 5 hasičských cisternových automobilů, z toho tři vozy profesionálních hasičů z Karviné a po jednom vozu ze dvou jednotek dobrovolných hasičů. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda požáru je předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun.

por. ing. Marek Gašparín
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet