Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii a požáru automobilu u obce Bzová jeden člověk zemřel, tři další lidé byli zraněni

Ke tragické nehodě došlo dnes v neděli 6. října o půl druhé v noci na začátku obce Bzová. Od Bojkovic přijížděl osobní Opel se čtyřmi lidmi. Řidič zřejmě díky nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a vyjel vpravo mimo vozovku.

Auto projelo mezi dopravní značkou a sloupem elektrického vedení a narazilo do vzrostlého stromu. Po nárazu se převrátilo na střechu a začalo hořet. Pětadvacetiletý muž, který byl zřejmě připoutaný bezpečnostním pásem, byl po nehodě jediný, kdo se sám dostal z auta. Ihned poté vytáhl z vozu mladou ženu a mladého muže, kteří byli oba v bezvědomí.

Z hořícího auta se pokoušel vytáhnout také řidiče, ale ten byl ve voze zaklíněn natolik, že jej vytáhnout nešlo. Za pár minut přijela na místo hlídka bojkovických policistů, kteří se pokoušeli auto ještě hasit hasicími přístroji, ale požár byl již rozsáhlý. Policisté následně poskytovali zraněným první pomoc.

Pětadvacetiletý řidič ze Bzové nehodu nepřežil.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod, kterou posílili dobrovolní hasiči z Bojkovic. Ti byli na místě také jako první. Po zadokumentování nehody policisty provedli hasiči pořezání stromů, převrácení ohořelého vraku vozidla a vyproštění těla řidiče.

por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Podle prozatím zjištěných informací byl řidič pod vlivem alkoholu. Všichni tři spolujezdci byli záchrannou službou transportováni k dalšímu ošetření do nemocnic.

por. Mgr. Aleš Mergental
Policie ČR

Sdílet