Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vyprošťovali v Koblově dodávku z příkopu pomocí Bisona

Dvě jednotky profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje zasahovaly v pondělí 7.10. ráno v Ostravě-Koblově u nehody dodávky Fiat a Peugeotu Combi. Nehoda se obešla se bez zranění, hasiči ale museli vytáhnout z příkopu dodávku, a to pomocí vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bison.

Bison – Jedná se o vyprošťovací automobil od rakouské firmy EMPL. Osmikolový podvozek Mercedes Benz Actros V8 je osazen hydraulickým jeřábem HIAB XS 800–9E s devítidílnou sadou a hydraulickým ramenem s transportní vidlicí (tzv. brýle) s výškou zdvihu 5 m a nosností 29 tun

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí před osmou hodinou ranní. Na místo vyjely dvě ostravské jednotky – ze stanic Přívoz a Zábřeh, odtud dojel hasičský Bison.

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před požárem, likvidovali menší únik provozních kapalin pomocí sorbentu, dodávku vyprostili z příkopu, položili na vozidlo odtahové služby a silnici uklidili.

Nehoda se obešla bez zranění. Sanitka pro jistotu odvezla do nemocnice na pozorování jednu spolucestující – těhotnou ženu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet