Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě jeden mrtvý a čtyři zranění

K dopravní nehodě dvou nákladních vozidel, dodávky a osobního vozidla vyjížděli dnes (22. března 2007) v 10:56 hodin hasiči z Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou na silnici č. 11 k Novému Městu na Hradecku.

Hradec Králové

Na nadjezdu u Nového Města došlo nejprve ke střetu dodávky Mercedes s nákladním vozidlem MAN. Dodávka se převrátila na bok, řidič kamionu narazil do pravých svodidel a dostal se do levého jízdního pruhu, kde naboural do zadní části dalšího nákladního vozidla SCANIA se slovenskou poznávací značkou. Následně do kamionu narazil řidič osobního vozidla Škoda Octavia Combi, který nestačil včas zabrzdit a skončil pod kabinou nákladního vozidla.

Řidič osobního vozidla zůstal ve vraku zaklíněn. Hasiči museli nejprve osobní vozidlo pomocí lana odtrhnout od kamionu, aby bylo možné vyprostit pomocí hydraulického zařízení zraněného muže. Řidič i spolujezdec z osobního vozidla byli záchrannou službou přepraveni do nemocnice. Řidič nákladního vozidla MAN nehodu nepřežil. Řidič dodávky utrpěl těžká zranění a byl letecky transportován do nemocnice. Jeho spolujezdec utrpěl lehčí zranění. Řidič slovenského kamionu vyvázl bez zranění.

Na místo byla povolána také jednotka hasičů z Hradce Králové s chemickým kontejnerem, která přečerpala naftu ze dvou nádrží nákladního vozidla MAN.

Po zadokumentování události hasiči provedli odstranění následků nehody z komunikace. Silnice v tomto úseku byla několik hodin uzavřena. Policie ČR odkláněla dopravu po objízdných trasách. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet