Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči u Jítravy vyprošťovali řidiče osobáku po střetu se sanitkou, po celou dobu zásahu byl resuscitován

Dnes těsně před jednou hodinou ranní došlo k dopravní nehodě Volkswagenu Vento se sanitním vozem. Událost se stala na silnici I/13 u obce Jítrava. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí a dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou.

Jak hasiči zjistili, řidič sanity vyvázl bez zranění, ale v osobním automobile byli dva zranění muži, přičemž řidiče museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Resuscitace muže probíhala už v havarovaném autě, pak po vyproštění na nosítkách a taktéž sanitě. Při oživování se střídali jak zdravotníci, tak hasiči z obou jednotek.

Po dobu vyprošťování a šetření dopravní nehody byla silnice na úseku Bílý Kostel – Rynoltice na 2,5 hodiny úplně uzavřena a doprava byla odkláněna přes Hrádek nad Nisou. Po došetření nehody hasiči pomohli s naložením vozů na odtahovou službu a z komunikace uklidili střepy a rozbité části karosérie. Úniky provozních náplní hasiči zasypali sorpčními látkami. Zpět na základnu se vrátili až před čtvrtou hodinou ranní.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet