Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dvě stovky balíků slámy v Košatce se pod dohledem hasičů nechávají dohořet

Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v obci Stará Ves nad Ondřejnicí, místní část Košatka (okres Ostrava-město), u požáru krytého seníku s uskladněnými balíky sena a slámy. Požár se obešel bez zranění, během středy se nechá dohořet pod dohledem hasičů. Předběžná škoda 350 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v úterý ve 22 hodin. Na místo vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – stanice Hrabůvka a Zábřeh, s nimi čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Stará Ves nad Ondřejnicí, Stará Ves nad Ondřejnicí-Košatka, Ostrava-Stará Bělá a Brušperk.

Hořelo 200 balíků slámy a sena v krytém stohu o půdorysu 25 × 23 metrů a výšce až 10 metrů. Hasiči ochlazovali okolní zemědělské budovy a po dohodě s majiteli nechávají stoh i s obsahem kontrolovaně dohořet. Na místě se od středečního časného rána střídají v dohledu jednotky dobrovolných hasičů, mj. Košatka a Ostrava-Radvanice.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet