Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali na dálnici i na vodě

Ve čtvrtek 22. 3. 2007 – v dopoledních hodinách zasahovali hasiči na Vysočině na úniku nebezpečné látky do životního prostředí a v odpoledních hodinách při dopravní nehodě na dálnici D1.

V 9:53 hodin byla na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda u obce Obrataň směrem na obec Kámen na Pelhřimovsku. Na místo vyjeli hasiči ze stanice Pacov a Pelhřimov.
Při dopravní nehodě došlo k vyjetí automobilu Volkswagen Transporter mimo vozovku přes svodidla ze čtyřmetrového srázu. Vozidlo skončilo částečně ve vodě místního rybníka. Při dopravní nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla předána Zdravotnické záchranné službě. Dále došlo k úniku pohonných hmot, cca 30 – 50 litrů nafty, do rybníka.
Na místo byla povolána Česká inspekce životního prostředí, odbor životního prostředí města Pacov a majitel rybníka.
Hasiči pomocí člunu, sorbčních hadů a sorbentů likvidovali skvrnu na vodní ploše. Před 13. hodinou se začalo s vyprošťováním havarovaného automobilu pomocí jeřábu. Při vyprošťování byla silnice v tomto úseku na 45 minut zcela uzavřena. V 13:23 hodin byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Pomocí bagru byla odbagrována kontaminovaná zemina. Cca v 15 hodin byl zásah ukončen.

V 12:23 vyjížděli hasiči z Jihlavy na ohlášenou dopravní nehodu 1 osobního a 1 nákladního automobilu na 109,5. km dálnice D1 ve směru na Brno. Hasiči na místě vyprošťovali zraněnou řidičku osobního automobilu Renault Clio a předali ji Zdravotnické záchranné službě. Na místě zasahoval zdravotnický vrtulník.
Hasiči dále na místě provedli u havarovaných automobilů protipožární opatření. V 13:11 hodin bylo místo předáno Policii ČR, která na místě dopravní nehody, ke které se připojil ještě jeden nákladní automobil, zasahovala až do odpoledních hodin. Dálnice D1 byla v tomto úseku několik hodin neprůjezdná.



Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-
Sdílet