Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vozidla u Horní Bečvy se nepotvrdil, na místě nehody zasahovaly jednotky dvou krajů a vrtulník

V 12:49 hodin přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska zlínských hasičů oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla, ke které došlo u obce Horní Bečva. Podle oznamovatele zůstala v převráceném vozidle zaklíněna jedna osoba a z vraku vozidla vycházel kouř.

Na místo nehody okamžitě vyrazily jednotky hasičů z Rožnova pod Radhoštěm, Horní Bečvy a Valašského Meziříčí. Současně vyjely také jednotky hasičů sousedního Moravskoslezské­ho kraje.

Už v průběhu jízdy jednotek na místo zásahu se operační důstojník spojil znovu s oznamovatelem události, aby upřesnil situaci, která je na místě. Ten potvrdil, že se ve vraku vozidla nachází jedna zaklíněná osoba a že spolu s dalšími osobami zasahují ručnímu hasícími přístroji.

Po příjezdu hasičů na místo bylo provedeno rychlé vyproštění osoby z převráceného vozidla zn. Fiat, které blokovalo prakticky celou šířku vozovky. Požár vozidla nebyl velitelem zásahu potvrzen. Na místo postupně dorazily jednotky hasičů obou krajů.

Z důvodu těžkého poranění hlavy vyproštěné osoby byl na místo události, po prvotním ošetření posádkou zdravotnické záchranné služby, povolán také vrtulník záchranářů.

Vzhledem ke skutečnosti, že k nehodě došlo na území sousedního kraje, bylo místo události předáno veliteli profesionální jednotky ze stanice Frýdek – Místek.

Po naložení zraněného do vrtulníku se naše jednotky vrátily na své stanice.

Poděkování patří také všem občanům, kteří poskytli rychlou a účinnou pomoc na místě události ještě před příjezdem jednotek hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet