Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HASIČSKÉ OBCHODNÍ CENTRUM – vše od hlavy k patě, ale také od předních zábleskových světel vaší CASky až po zadní odrazku

Představujeme vám společnost STIMAX International s.r.o. se sídlem v Teplicích, kterou zřejmě budete znát lépe pod obchodním označením Hasičské obchodní centrum (HOC) nebo E-hasiči.cz.

Firma byla založena v roce 2003 a hasičině, přesněji obchodu s prostředky požární ochrany a BOZP, se ve STIMAXu věnují od října 2006. Vzhledem k předchozímu působení ve VPO ale čerpají ze zkušeností takřka dvojnásobných. Právě minulost spojená s VPO se odráží i v portfoliu nabízených výrobků a firma je tak regionálními hasiči stále často nazývána jako „výzbrojna.“

V době, kdy se ve VPO začínali věci ubírat tím nesprávným směrem, jsme se rozhodli založit si vlastní firmu. Výzbrojnu jsme s těžkým srdcem opustili a s úvěrem na krku a přesvědčením, že umíme obchod dělat lépe, jsme se vrhli do podnikání. Chtěli jsme dokázat nejen sami sobě, ale především našim zákazníkům, že umíme nabízet kvalitní produkty, za dobré ceny, v krátkých dodacích termínech a s osobním přístupem k našim zákazníkům.

řekl nám jednatel společnosti Jiří Jiroušek

Začátky byly tvrdé, ale dnes, po 7 letech fungování firmy, jsme mnohem dále, než jsme si v počátku dokázali vůbec představit. S postupným růstem HOC jsme nakonec v roce 2011 zcela převzali obchodní podíly v rodinné firmě a dnes provozujeme 2 kamenné prodejny, přehledný e-shop, stali jsme se zástupci pro ČR a Slovensko několika významných zahraničních výrobců.

Jsme partnery mnoha regionálních hasičů a soutěží, momentálně dokončujeme věrnostní bonusový systém a přitom všem si stále chceme zachovat ke každému zákazníkovi zmiňovaný osobní přístup, přestože je to s růstem počtu zákazníků stále náročnější.

Z široké nabídky zboží nám bylo představeno několik stěžejních produktů, které Hasičské obchodní centrum na tuzemský trh v zastoupení výrobců dováží.

V loňském roce jsme vstoupili na český trh s alternativním řešením v oblasti hasiv. Jedná se o kvalitní pěnotvorná hasiva a hasící prášky. Získali jsme zastoupení nezávislého švédského výrobce, firmy FOMTEC.

Dodáváme všechny druhy pěnotvorných hasiv, od běžných víceúčelových, přes hasiva na nepolární i polární hořlavé kapaliny, hasiva na požáry třídy A pevných látek, smáčedla, premixy i hasiva do stabilních hasicích zařízení. Taktéž hasicí prášky od FOMTECu umíme nabídnout v širokém kvalitativním spektru včetně těch vysoce účinných, které jsou díky vysoké hasební účinnosti vhodné mimo jiné i na požární sport.

uvádí Jiroušek


Dalšími zajímavými produkty, které dovážíme jsou prostředky pro zachycení pádu, záchranu osob a evakuaci od slovenského výrobce společnosti SAFE TIME, spol. s.r.o.

bere si slovo druhý jednatel společnosti a aktivní rekreační lezec Karel Hykeš

I zde nabízíme ucelený sortiment – polohovací pásy, celotělové a evakuační postroje, karabiny, blokanty, nízkoprůtažná a záchytná lana. Možná vám více než název výrobce řeknou názvy jeho produktů, jako např. polohovací pás FIREMAN nebo PERSONAL, celotělové postroje řady TS100–109. To jsou osvědčené výrobky, prodávané v ČR dlouhá léta, avšak dříve pod značkou TIMUS SAFETY.

STIMAX disponuje i oprávněním na provádění revizí všech těchto prostředků a pro lepší dostupnost jak zboží, tak servisu proškolil v letošním roce na provádění periodických kontrol také některé své obchodní partnery, konkrétně vybrané zaměstnance společností Požární Bezpečnost a Perspekta.

Pro kompletnost tohoto sortimentu máme v nabídce i speciální rescue systémy společnosti SKEDCO USA, ze kterých je největší poptávka po evakuačních nosítkách a velmi stabilních trojnožkách. Ty nabízí výbornou stabilitu a zřejmě největší manipulační prostor v rámci přenosných trojnožek na trhu.

doplňuje Karel Hykeš, který se ve STIMAXu na tyto prostředky specializuje

Mezi stěžejní produkty nabízené Hasičským obchodním centrem patří po celou dobu podnikání také výrobky nadnárodního koncernu, společnosti MSA SAFETY. Díky autorizovanému zastoupení nabízí HOC komplexní bezpečnostní řešení pro hasiče a záchranáře, ale i průmyslové podniky.

Pořídit si tak ve STIMAXu můžete protiplynové detektory, dýchací přístroje, termokamery, protichemické obleky ale i vcelku běžné ochranné pracovní prostředky. Momentálně se na prodejně pyšní i čerstvý počin z výrobních linek MSA – jeden z prvních vzorků nové Galletky F1 XF.

Za zmínku ještě stojí několik druhů velmi kvalitních tašek a batohů francouzské firmy LUG EUROPE pro uložení zásahové i vycházkové výstroje při delším či pravidelném cestování. Tašky se liší především velikostí a uspořádáním úložných prostor a kapes. Díky své vysoké kvalitě a univerzálnosti se už i u nás začínají těšit velké oblibě.

Je toho hodně, co Vám dokáží ve STIMAXu nabídnout. Nás potěšila vstřícnost a ochota lidí vyjít zákazníkům vstříc, bez rozdílu, jestli se potřebují jen poradit nebo shání bezpečnostní tabulku, dražší čerpadlo, nebo pár tun FOMTECu. Ostatně přesvědčit se můžete sami, například na e-hasici.cz.


Komerční prezentace

Sdílet