Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Školení pro pedagogy

V pátek 23. 3. 2007 odpoledne začalo víkendové školení pro vedoucí školních družin, vedoucí dětských a studentských kolektivů a kroužků Domu dětí a mládeže Větrník a další pedagogické pracovníky.

Školení je zaměřené na téma Ochrana člověka při mimořádných událostech. Organizátorem celé akce je Dům dětí a mládeže (DDM) Větrník spolu s Oblastním spolkem Českého červeného kříže (ČČK) Liberec a svou lektorskou část odborně zaštiťuje také Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS LK), Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje a Městská policie Liberec.

Na pátečním odpoledním programu je přednáška psycholožky HZS LK kpt. Mgr. Marcely Švandové, která se bude týkat především chování a jednání lidí při mimořádných událostech, psychické první pomoci a krizové intervence na místě události. Poté se pedagogové přesunou v Liberci z prostorů učeben ČČK v Palachově ulici pod Sokolovské náměstí, kde jim vedoucí oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva HZS Libereckého kraje mjr. Bc. Michal Dvořák spolu s pracovníkem Magistrátu města Liberec ukáže stálý úkryt civilní ochrany.

O víkendu bude školení pokračovat v ubytovně DDM Větrník v Oldřichově v Hájích. Sobotní dopoledne bude věnováno problematice hasičů a tématu Ochrana obyvatelstva při mimořádných událostech. Poté zpestří přednášku předvedením mobilní požární techniky stanice Liberec a nebude chybět ani téma požární prevence, kterou přednese zástupce oddělení kontrolní činnosti a zjišťování příčin požárů HZS LK kpt. Radek Míka.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Ilustrační foto: Požáry.cz

-wap-
Sdílet