Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lojovičtí dobrovolní hasiči cvičně zasahovali u tragické nehody

Dne 5. 10. 2013 se v půl druhé odpoledne střetla dvě osobní vozidla u Křivé Vsi. Náraz byl natolik silný, že řidiče i spolujezdce jednoho z aut vymrštil ven. To navíc ihned po nárazu začalo hořet.

Ve druhém voze cestovalo pět osob, z čehož čtyři se dostaly ven, ale řidič zůstal uvězněn uvnitř s otřesem mozku a otevřenou zlomeninou stehenní kosti.

Po příjezdu lojovičtí hasiči ihned uhasili požár a započali s předlékařskou pomocí. Po příjezdu sanitky lékař musel u jednoho ze zúčastněných bohužel konstatovat, že jeho zranění jsou neslučitelná se životem. Během chvilky se dostavila i jednotka HZS z Říčan a její hasiči pomocí hydraulických nůžek a rozpínáku vyprostili zaklíněného řidiče.

Jen štěstí, že se tentokrát jednalo o velké cvičení záchranných složek. Toto cvičení mělo opět zdokonalit především hasiče z Lojovic. Tímto děkují MUDr. Michalovi Havlíčkovi, který nad celým cvičením dohlížel po stránce zdravotní a paní Aničce Altmanové, která naprosto úchvatně namaskovala raněné figuranty. Díky patří i veliteli stanice v Říčanech panu Janu Schreinerovi za poskytnutí jejich techniky a hasičů. A také všem figurantům a zúčastněným hasičům při tomto cvičení. A v neposlední řadě autoservisu Devera a syn za zapůjčení a přípravu autovraků ke cvičení.

Za SDH Lojovice Juriš Pavel – www.sdh-lojovice.cz

Sdílet