Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě začal jeden z automobilů hořet, celkem byly při střetu pěti aut zraněny tři osoby

Snížená viditelnost a déšť se zřejmě podepsaly na tom, že se na hlavním tahu Brno-Svitavy v pátek 11. října v půl osmé večer stala v blízkosti odbočky na Voděrady na Blanensku vážná dopravní nehoda. Sedmatřicetiletý řidič vozu BMW jedoucí ve směru od Brna na Svitavy tam začal odbočovat doleva a přehlédl protijedoucí auto značky Mazda.

Jeho řidič ve snaze zabránit střetu strhl řízení a zčásti narazil jak do BMW, tak ještě do dalšího auta Opel. Kromě těchto vozidel se pak na místě srazil ještě Volkswagen Sharan a Citroën. Po střetu nejhůře dopadlo osobní auto značky Opel Insignia, které vyjelo ze silnice do pole, kde začalo hořet.

Při střetu celkem pěti vozů byli tři lidé lehce zraněni. Mezi nimi byl řidič a jeho spolujezdkyně z hořícího Opelu a dále pak řidič osobního vozu značky Mazda. Škoda na všech autech byla vyčíslena na 1,6 milionu korun.

Kvůli této vážné nehodě museli policisté hlavní tah Brno-Svitavy zcela uzavřít. Doprava byla obnovena až kolem 11 hodiny večerní. Objížďka byla původně vedena přes Krhov, Jabloňany a Skalici nad Svitavou.

Na této objízdné trase se však utrhla krajnice s projíždějícím kamionem, který se převrátil do příkopu. Proto nakonec řidiči museli místa nehody i havárie kamionu míjet po další trase – přes Lysice a Kunštát.

Zasahující jednotky: PS Boskovice, PS Kunštát, SDH Sebranice

por. Mgr. Iva Šebková
Policie ČR

Sdílet