Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v kuchyni restaurace

Požár v restauraci Formanka v bývalém PKO, nyní areál Kulturní služby Liberec s.r.o., v Lidových sadech byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Liberckého kraje ohlášen dnes 15 minut po půlnoci.

Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Liberec a dobrovolní hasiči z Vratislavic nad Nisou a Růžodolu I.

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že je zcela zadýmená restaurace Formanka a ohnisko požáru se nalézá v kuchyni. K uhašení ohně nasadili hasiči jeden vodní proud a k odvětrání prostor bylo třeba použít přetlakovou ventilaci. Požár se podařilo zcela uhasit v půl druhé ráno.

Na místě požáru byl nalezen zaměstnanec restaurace, který se nadýchal jedovatých zplodin hoření. Při příjezdu hasičů již intoxikovaného muže křísili záchranáři ZZS. Poté byl muž odvezen k ošetření.

Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně závada na elektrickém vedení lednice v kuchyni restaurace. Výše škody se bude podle prvotního odhadu ředitele zařízení pohybovat okolo jednoho milionu korun. Sál i místnosti byly poškozeny především očazením zplodinami hoření a přesná výše škody na interiérech objektu bude upřesněna majitelem.


Autor: por. Mgr. Iva Michalíčková

-wap-
Sdílet