Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička nepřežila nehodu

K dopravní nehodě tří vozidel vyjížděli hasiči dnes (26. března 2007) dopoledne na silnici z Kuřimi do Tišnova na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku ohlášena v 8:42 hodin, na místě zasahovala jednotka z PS Tišnov.

Zhruba jeden kilometr za Kuřimí se vozidlo Opel Astra čelně srazilo s nákladním autem Tatra 815. Po prudkém nárazu Tatra s přeraženou přední nápravou skončila v příkopu na jedné straně silnice, Opel náraz odmrštil do příkopu na protější straně. Při srážce se z vozidla Opel Astra utrhl motor, který odletěl do vzdálenosti cca 50 metrů na pole. Třetím účastníkem nehody bylo vozidlo Ford Fokus, které s poškozenou přední částí skončilo rovněž v příkopu.

Ve vraku vozidla Opel Astra zůstala zaklíněná těžce zraněná 40letá řidička. Ženu, která byla v bezvědomí, hasiči vyprostili pomocí hydraulické techniky. Ženě poskytli první pomoc, a protože zdravotní stav řidičky se prudce zhoršoval, po příjezdu zdravotníků pomáhali při jejím ošetřování a oživování. Na místo byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby, žena však přes opakované oživovací pokusy podlehla zraněním. Při nehodě byl lehce zraněn 27letý řidič Tatry 815, řidič vozidla Ford Fokus vyvázl bez zranění.

Hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření, sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny a vozovku uklidili od střepů a úlomků z vozidel. Protože k vyproštění nákladní Tatry i osobních vozidel byla povolána specializovaná firma, hasiči v 11:32 hodin místo předali policistům a ukončili zásah. Odstraňování následků a šetření nehody si vyžádalo tříhodinové uzavření silnice č. 385 v obou směrech.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto: Požáry.cz

-wap-
Sdílet