Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vlak do cílové stanice v Kolíně nedojel, srazil se v Uhlířských Janovicích s kamionem

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, dne 15.října 2013 ve 12:53 hodin přijalo oznámení o dopravní nehodě železniční na přejezdu v Uhlířských Janovicích. Na místo události vyjela profesionální jednotka ze stanice Uhlířské Janovice a byla vyrozuměna jednotka Hasičského záchranného sboru podniku Správy železniční dopravní cesty v Nymburce.

Průzkumem bylo zjištěno, že na železničním přejezdu došlo ke střetu tahače MAN s návěsem, na kterém byl převážen ječmen s osobním motorovým vlakem“ Rregionova“. Na místo události se dostavila Policie ČR a zdravotní záchranná služba, která ošetřila dvě zraněné osoby z osobního vlaku. Řidič kamionu byl nezraněn.

Dle prvotního šetření řidič kamionu, který s nákladem ujel necelých 0,5 km od místa naložení s největší pravděpodobností nerespektoval dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“ a vjel na přejezd v době, kdy z železniční stanice Uhlířské Janovice vyjel osobní motorový vlak. Osobní vlak narazil do střední části návěsu. Nákladní vůz se nepřevrátil a osobní vůz nevykolejil.

Hasiči pomohli zraněným osobám, provedli kontrolu osobního vlaku, zda se uvnitř soupravy nenachází ještě nějaká osoba a provedli kontrolu, zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Následně se na místo dostavil drážní inspektor, který s Policií ČR šetřil příčinu nehody. Hasiči následně provedli úklid vozovky a v 15:40 hodin téhož dne odjela z místa poslední jednotka drážních hasičů z Nymburka.

nprap. Luboš Kovanda
HZS Středočeského kraje
územní odbor Kutná Hora

Sdílet