Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve vagónu uhořel bezdomovec

Na smíchovském nádraží hořel včera, 26. 3. 2007, večer odstavený nákladní železniční vagón. Na místě zasahovaly jednotky HZS Českých drah a HZS hl. m. Prahy. Po uhašení plamenů bylo uvnitř nalezeno ohořelé tělo.

27. 3. 2007, 21:08 hod., Praha 5, železniční stanice Smíchov – odstavné nádraží

Jednotky HZS hl. m. Prahy a HZS Českých drah byly vyslány k požáru odstaveného nákladního železničního vagónu. Při příjezdu na místo byl vagón plameny zasažen již téměř v plném rozsahu. Na likvidaci bylo použito 2 C proudů v dýchací technice. Po uhašení plamenů bylo hasiči nalezeno vevnitř vozu ohořelé tělo pravděpodobně bezdomovce, jenž toto místo obýval. Tyto obyvatele mají i ostatní odstavené železniční vozy na Smíchově, také to není první případ, který na odstavné části nádraží Smíchov za několik posledních let zaměstnal pražské a drážní hasičské jednotky.

Dnes v dopoledních hodinách bylo provedeno došetření včerejšího tragického požáru. Na místo byl povolán i policejní pes, vycvičený na hledání stop hořlavin na požářišti. Vzhledem k tomu, že jsou odstavené železniční vozy neustále obývány bezdomovci, udělejte si o příčině svůj „obrázek“.

Jeden z mnoha smíchovských požárů odstavených vagónů najdete např. zde.


Info: HZS ČD Praha a HZS hl. m. Prahy
Sdílet