Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru bytu v pátém patře museli hasiči po automobilovém žebříku, lokalizován byl za 15 minut pomocí dvou C proudů

Dnes v 17:20 hodin přijali hasiči na tísňové lince 112 informace o požáru v jednom z libereckých bytů v ulici Boženy Němcové. Jelikož oznamovatel uváděl, že z panelového domu vidí stoupat hustý dým, vyhlásil operační důstojník poplach jednotkám 2. stupně. Na místo se sjeli liberečtí profesionální hasiči se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami i výškovou technikou, dále dorazili dobrovolní hasiči Liberec – Růžodol I a Vratislavice nad Nisou.

Jak zjistili, hořelo v 5. nadzemním podlaží mezonetového bytu, jehož dveře byly opatřeny bezpečnostním zámkem. Jako rychlejší variantu nakonec hasiči zvolili cestu po automobilovém žebříku přes balkon a dveře bytu otevřeli až později. V bytě se nikdo nenacházel, majitelé byli na dovolené.

K žádnému zranění nedošlo, ani se nikdo nenadýchal kouře. Hasičům se podařilo požár lokalizovat do patnácti minut (nasadili 2 C proudy), o něco déle pak probíhaly dohašovací práce a vyhledávání skrytých ohnisek. Byty pod místem, kde hořelo, zůstaly neporušené. Příčina požáru a výše škody jsou zatím v šetření.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet