Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vůz se střetl v obci Lechovice s chodcem, ten nepřežil

Do statistik letošních dopravních nehod se smrtelným zraněním na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska přibyla další nehoda. Došlo k ní včera v sedm hodin večer v obci Lechovice. Střetl se zde chodec s nákladním autem.

Vůz řídil devětapadesátiletý šofér z našeho regionu. Jel směrem na Znojmo. Podle prvotního šetření pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy vzdálenosti na kterou má rozhled a přehlédl pětašedesátiletého muže, který přecházel vozovku. Chodec po nárazu utrpěl vážná zranění a na místě zemřel.

Bezprostředně po zastavení došlo k další dopravní kolizi. Za nákladním autem jel druhý vůz a jeho řidič nestačil pro krátkou vzdálenost dobrzdit. S osobním vozem VW Transporter s polskou registrační značkou do stojícího návěsu narazil. Devětačtyřicetiletý cizinec zůstal zaklíněn, ale naštěstí vyvázl bez zranění.

Profesionální hasiči ze Znojma provedli odtažení vozidel a úklid vozovky.

Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou u obou řidičů. Celková způsobená škoda na autech je zhruba sto pětapadesát tisíc korun. Obec byla po dobu šetření nehody neprůjezdná. Dopravu jsme odkláněli ve směru od Brna přes Oleksovice a od Znojma přes Borotice.

Na místě zasahovali také záchranáři. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dopravní nehodu se smrtelným zraněním, svoji činnost zde vykonávali vedle dopravních policistů i kriminalisté. K tragické události přijel i soudní znalec z oboru dopravy a státní zástupce. Silnice byla opět průjezdná v deset hodin večer.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
Policie ČR

Sdílet