Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Požár v mostní konstrukci v Přerově již podruhé zaměstnává přerovské hasiče

V pátek 18. října 2013 byl v 9:03 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár vedení vysokého napětí v mostní konstrukci v Přerově na ulici Bezručova.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova a hasiči Správy železniční dopravní cesty. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří na stejném místě jako v květnu 2012. Vzhledem k tomu, že vedení vysokého napětí v mostní konstrukci bylo stále pod elektrickým proudem, začali hasiči ochlazovat okolí a se samotnými hasebními pracemi čekali do doby, než energetika vypnula elektřinu.

Velitel zásahu povolal na místo další posilové jednotky, profesionální hasiče z požární stanice Hranice a dobrovolné hasiče města Přerova, kteří asi 800 m od místa události postavili dvě norné stěny a začali zachytávat a jímat odpad a další nečistoty vznikající v důsledku požáru.

Samotný hasební zásah hasiči vedli dvěma směry, a to ze spodní části lávky a současně i shora. Hasiči rozřezali chráničky vysokého napětí a hasební látku aplikovali přimo do nich.

Zástupci statutárního města Přerova zajistili vyhlášení informace o požáru obyvatelům města prostřednictvím místního rozhlasu. Lávka byla pro veřejnost uzavřena. O celé události byli informování pracovníci životního prostředí a vodoprávního úřadu.

V současné chvíli (stav k 12:30 hodin) je hasební zásah ukončen, na úseku norných stěn se stále pracuje, podle odhadů řídícího důstojníka bude událost ukončena večer.

Výše škody i příčina vzniku požáru jsou v šetření. V roce 2012 požár způsobil škodu 1,5 milionu korun.

Sdílet