Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři osoby byly zraněny při nehodě osobního vozidla a motocyklu na Opavsku, pro jednu přiletěl vrtulník

Dvě jednotky hasičů vyjely v sobotu 19. 10. 2013 odpoledne k dopravní nehodě osobního automobilu a motocyklu do místní části Hradce nad Moravicí – Kajlovce na Opavsku.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňové hlášení od Zdravotnického operačního střediska ZZS Moravskoslezského kraje v sobotu odpoledne v 14:36 hodin. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Opavě a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Hradec nad Moravicí, celkem se dvěma zásahovými vozy.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo ke střetu osobního automobilu a motocyklu. Na místě se nacházely celkem tři zraněné osoby. Hasiči místo nehody zabezpečili, taktéž obě vozidla zabezpečili proti vzniku požáru a pomáhali záchranářům ZZS MSK s ošetřováním zraněných.

Záchranáři ošetřovali celkem tři účastníky nehody, dva z vozidla a motocyklistu.

Jednačtyřicetiletý muž utrpěl těžké zranění, a to v oblasti zad a dolní končetiny, byl však při vědomí. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádka vrtulníku transportovala na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

U dvaašedesátileté ženy zjistil zasahující lékař středně těžké poranění v oblasti hrudníku, u stejně starého muže pak poranění páteře. Oba pacienty přepravila po prvotním ošetření posádka RZP do Slezské nemocnice v Opavě, kde byli předáni na chirurgické ambulanci.

PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK

Poté hasiči sanovali únik provozních kapalin pomocí sorbentu. Po dobu zásahu složek IZS byl hlavní silniční tah 1/57 zcela uzavřen.

Po vyšetření dopravní nehody provedli hasiči uvolnění komunikace a úklid zbytků obou vozidel a vrátili se na své základny. Celý zásah hasičům zabral zhruba dvě hodiny.

.* Video: Peter Soós, foto: HZS MSK & Peter Soós

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet