Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody a požár mazutu

Přinášíme vám fotografie ze třech případů hasičů Královéhradeckého kraje ze čtvrtka, 29. 3. 2007. Hořící mazut v Hradci, kamion na střeše u Nového Města a střet Renaultu se zvířetem u Slavětína nad Metují.

Hasiči likvidovali požár mazutu

Královéhradečtí hasiči byli před polednem přivoláni k požáru v objektu bývalé čerpací stanice Traťové stanice ČD v ulici Jana Krušinky v Hradci Králové, který je majetkem Fomy Bohemia. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří zbytky mazutu v betonovém kanálu. K požáru došlo vlivem nedbalosti pracovníka, který rozřezával otevřeným plamenem ocelové konstrukce. Pravděpodobně vlivem zapadnutí žhavé okuje do havarijní jímky došlo ke vznícení zbytků mazutu. Hasiči uhasili požár pěnou. Požár nezpůsobil žádnou škodu na majetku, uchráněné hodnoty činí 150 tisíc korun. Celá událost byla na místě řešena blokovou pokutou pro pracovníka, který prováděl řezací práce.

(foto: centrální stanice Hradec Králové)

Z havarovaného kamionu unikla nafta

K havarovanému kamionu vyjeli ve 12:32 hodin profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou na nájezd na dálnici D11 u Nového Města. Nákladní vozidlo poškodilo svodidla a i s návěsem skončilo na střeše mimo vozovku. Řidič vyvázl bez zranění. Z havarovaného vozidla začala unikat nafta, která se dostala do odvodňovacího potrubí dálničního nájezdu. Hasiči ustavili malé norné stěny a látku jímali. O události byla informována Česká inspekce životního prostředí. Na vyproštění tahače a návěsu byla povolána specializovaná firma s těžkou technikou. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto:centrální stanice Hradec Králové)

Řidič osobního vozidla havaroval po střetu se zvěří

Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli ve čtvrtek 29. března 2007 v 19:49 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla Renault Rapid na silnici č. 304 u Slavětína nad Metují. Řidič pick-upu nestačil včas zareagovat na zvěř, která vběhla na silnici a s vozidlem vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Muž zůstal po nárazu uvězněn ve vozidle a hasiči ho museli vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Zraněný řidič byl následně předán do péče záchranné služby a transportován do nemocnice. Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: Michal Fanta – SDH Nové Město nad Metují)



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet