Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo v Hollywoodu

U písmen, jež jsou součástí proslulého panoramatu známých amerických filmových ateliérů, vypukl v pátek 30. 3. 2007 krátce po poledni velký požár buše. Na jeho likvidaci se podílelo přes 400 hasičů a 7 vrtulníků.

Včera, 30. 3. 2007, v 12:55 hod. byl losangeleským hasičům ohlášen rozsáhlý požár křovin a stromů u Hollywood Hills. Na místo se okamžitě začalo sjíždět mnoho požárních vozidel – cisterny, sanitky, speciální velitelské a řídící vozy, záchranné automobily atd. Celkem se dostavilo přes 400 hasičů, z toho více jak 300 jich požár přímo likvidovalo. Zasahujícím hasičům pomáhalo plameny zdolat také pět vrtulníků LAFD a dva od LACo. Požár se podařilo zvládnout za zhruba 5 hodin. Tato událost poměrně značně zkomplikovala i dopravu na přilehlé hollywoodské dálnici, neboť ta byla zahalena hustým kouřem. Stejně tak i místní ulice.

Požár, který byl pro hasiče LAFD nejen díky velké okolní teplotě poměrně náročný a obtížně zvládnutelný, zuřil u filmových studií společností Warner Bros a Universal, až ke slavným písmenům se však plameny nedostaly. I když vzdálenost od ohně byla jen několik set metrů. Hořelo území o celkové rozloze přibližně 600 000 m2. Při zásahu došlo také ke zranění jednoho z hasičů, jenž musel být převezen do losangeleské nemocnice.

V současné době je známá i pravděpodobná příčina požáru. Je jí zřejmě úmyslné založení. Několik svědků vidělo utíkat od místa, kde požár začal hořet, dva mladíky, ty posléze zatkla policie a převezla je na stanici LAPD v Hollywoodu. Jsou v podezření z porušení zákona. V současné době stále probíhá vyšetřování a vyčíslení škod.

Zde se můžete podívat na video z hollywoodského požáru, jak jej zachytil pilot vrtulníku televizní stanice CBS2.

Info: Los Angeles Fire Department

Foto: televizní společnost CBS2

-wap-
Sdílet