Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Trochu velké auto…II.

Přinášíme vám několik doplňujících informací o tomto kombinovaném robustním požárním automobilu Volvo/Magirus , který slouží u britského hasičského sboru sbor Buckinghamshire Fire & Rescue Service.

Jak jsem již psal v původním článku (tento je stále on, jen doplněný o nové informace…), britský sbor Buckinghamshire Fire & Rescue Service obdržel minulý rok novinku do svého vozového parku. Jedná se kombinovaný požární automobil CAS/AZ, u Bucksfire je značen jako multi-purpose Quint. Vozidlo je postaveno na podvozku Volvo FM9 6×2 s řiditelnou zadní nápravou a prodlouženou kabinou pro osádku 1+5 a žebříkem Iveco-Magirus DLK 18–12CC o dostupné výšce 24 m, čerpadlem Godiva a nádrží hasebních látek o objemu 1 500 l, která je vyrobena z plastu. Požární vybavení (hadicové navijáky apod.) je umístěno v několika skříních, které kryjí hliníkové roletky s podélným madlem.

Volvo ve skvělém, klasickém britském barevném provedení působí na první pohled velmi robustním dojmem, jeho rozměry jsou vskutku impozantní. Délka 11 750 mm, šířka 2 500 mm a výška 3 590 mm. Hmotnost vozu je 18 540 kg. Když si vybavím ostatní vozy této koncepce, žádný z nich není tak dlouhý. Představa jízdy tohoto Volva po ucpané Jižní spojce mi přijde naprosto nemyslitelná… V Buckinghamu je to asi jiné, ale tento automobil je v rámci sboru co do rozměrů tím největším, co má k dispozici.

Buckinghamshire Fire & Rescue Service má poměrně rozmanitý vozový park. Požární automobily jsou nejčastěji na podvozcích Scania a právě Volvo, což můžete v galerii vidět. Jejich nástavby pocházejí od firem Saxon/JDC, Emergency One UK, TVAC.


Ke konci předchozího článku bylo uvedeno, že jsem zkusil kontaktovat velitele stanice Great Holm, kde je automobil dislokován, na mých několik otázek mi přišla odpověď a informace jsem tedy de facto do původního článku doplnil. Děkuji tedy veliteli Kevinu Bamfordovi za poskytnuté informace a další fotografie Volva, které jsem doplnil do původní galerie (č. 13–15).

Info a foto: Buckinghamshire Fire & Rescue Service, firetruck photo, web

-wap-
Sdílet