Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči si našetřili na nové vybavení

Členové jednotky Sboru dobrovolných hasičů Příbram 1 mají nové vybavení pro poskytnutí první předlékařské pomoci při možných mimořádných událostech. Jeho hodnota je zhruba 20 000,–Kč.

Z nastřádaných peněz za služby, které poskytujeme při společenských, sportovních a kulturních akcích, se nám podařilo pořídit vakuovou matraci pro zafixování zraněného, transportní plachtu, která je výborným pomocníkem při vyproštění osob z těžce přístupných míst, krční fixační límce univerzální jak pro dospělé, tak pro děti a zdravotnický batoh, uvedl starosta příbramských hasičů Martin Poulíček.

Jsme velice rádi, že se nám na tyto věci (řádově vše přišlo na cca 20 000 kč) podařilo našetřit ze služeb, zvláště pak na vakuovou matraci, kterou jsme nutně potřebovali do lezeckých nosítek, jež se používají jak v podvěsu na vrtulníku, tak při transportu zraněného z výšek a hloubek pomocí lanové techniky. I když podpora města Příbram jednotkám dobrovolných hasičů je veliká, přece na nějaké věci nezbývá dost finančních prostředků, a tak jsme přistoupili k tomuto řešení a zakoupili si chybějící materiál sami, dodává Poulíček.

Bohužel to trvalo dva roky, než jsme prostředky našetřili. Hasiči se s novým vybavením již seznámili při nácviku a v nejbližší době bude vybavení dáno do zásahových vozidel a připraveno na možné použití při mimořádných událostech.

V poslední době nás zlobí také naše automobilová technika, která je již zastaralá (oba dva automobily jednotky – Tatra 148 a Avia–A-30 jsou vyrobené v roce 1973) a pro moderní způsob zásahu u mimořádné události již ne zcela vyhovující. Jak nám ale bylo zástupci města slíbeno, mělo by v příštím roce dojít k modernizaci autoparku hasičů, a tak doufejme, že i naše jednotka dostane lepší zásahový automobil, abychom mohli pomáhat našim profesionálním kolegům v jejich nelehké práci při záchraně životů a majetku občanů, zakončil řeč Poulíček.

-wap-
Sdílet