Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Broumově

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovaly dnes (2. dubna 2007) časně ráno požár v jednom z bytů obytného domu v Tyršově ulici v Broumově–Poříčí. Hasiči museli kvůli požáru evakuovat 26 obyvatel domu.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 03:38 hodin a na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova, dále dobrovolní hasiči Veba Olivětín.

Jednalo se o požár gauče v kuchyni bytu v přízemí třípodlažního domu. Hasiči během několika minut požár lokalizovali a pomocí přetlakové ventilace odvětrávali prostory domu. Kvůli silnému zakouření dalších prostor museli hasiči evakuovat celkem 26 obyvatel domu (16 dospělých osob a 10 dětí). Jedna osoba utrpěla zranění a byla ošetřena záchrannou službou. Šest dětí, které se nadýchaly kouře, byly přepraveny na vyšetření do nemocnice v Broumově. Všechny děti byly ještě dnes ráno propuštěny domů. Ohledáním místa bylo zjištěno, že požár vznikl od zapálené svíčky v kuchyni. Hmotná škoda na majetku Města Broumov byla vyčíslena na 4 tisíce korun, na majetku uživatele bytu na 2 tisíce korun.

Foto: požární stanice Broumov


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet