Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru střechy rodinného domu v Počátkách se zranili dva lidé

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v úterý odpoledne u požáru střechy rodinného domu v Počátkách místní části Vesce na Pelhřimovsku. Při požáru se dva lidé zranili a skončili v péči zdravotníků. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 10 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 3 miliony korun.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 16:30 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Horních Dubenek, Počátek a Žirovnice.

Ještě před příjezdem jednotek se do hašení požáru střechy domu pustili jeho obyvatelé za pomoci přenosných hasících přístrojů. Dva z nich se přitom nadýchali kouře a skončili v péči zdravotníků, kteří je po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do pelhřimovské nemocnice.

Lokalizovat požár se hasičům podařilo jen po pár minutách intenzivního hašení. Dále jednotky rozebraly požárem zasažené konstrukce a zakouřené prostory domu odvětraly za pomoci přetlakové a přirozené ventilace.

Požár zapříčinily žhavé částice, které vlivem silného větru zalétly z komína pod střešní krytinu.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet