Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážku s nákladním vozidlem muž vedoucí kolo po silnici v Opavě nepřežil, neměl na sobě reflexní prvky

Dne 22. 10. 2013 v 19:20 hodin na silnici číslo I/57 v blízkosti městské části Opavy Vávrovic došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla Man s přívěsem a chodce vedoucího jízdní kolo.

K tragické události mělo dojít tak, že 24letý řidič nákladního vozidla jedoucí od obce Holasovice na Opavu na neosvětlené komunikaci přehlédl a přední částí vozidla srazil 60letého chodce s jízdním kolem, který vedl jízdní kolo také směrem na Opavu.

Chodec se měl pohybovat po středu komunikace bez osvětlení jízdního kola a reflexních prvků na oděvu. Po střetu zůstal i s jízdním kolem zaklíněn pod nákladním vozidlem. Na místě zasahovali také hasiči z místního Hasičského záchranného sboru se dvěma vozidly.

Chodec při dopravní nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místo přivolaný lékař lékařské záchranné služby u chodce konstatoval smrt. Následně byl převezen do Ústavu soudního lékařství v Ostravě k nařízené pitvě.

U řidiče nákladního vozidla bylo odborným měřením vyloučeno požití alkoholu. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Na vozidle vznikla škoda okolo 80 tisíc korun, na jízdním kole asi 1 tisíc korun. Při dopravní nehodě byla silnice z důvodu vyšetřování asi na 2,5 hodiny uzavřena. Odklon dopravy byl ve směru na Krnov veden na Opavu Jaktař, dále na Vlaštovičky a zpět na Vávrovice.

Chodec je podezřelý z přestupku tím, že porušil povinnosti účastníka silničního provozu na pozemních komunikacích. Řidič nákladního vozidla je podezřelý z porušení pravidel provozu na pozemních komunikacích při objíždění. Dále je podezřelý z přečinu usmrcení z nedbalosti přičemž dopravní policisté Opava příčinu dopravní nehody i nadále prověřují.

Foto: Peter Soós

Bc Pavla Welnová
Policie ČR

Sdílet