Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil začal po nehodě u obce Nižbor hořet, požár hasil řidič autobusu ještě před příjezdem jednotek

Dne 23. 10. 2013 v 7:17 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Beroun k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, z nichž jedno následkem nárazu začínalo hořet. Nehoda byla nahlášena na výjezdu z obce Nižbor směrem na Hýskov. JPO na místo vyjela s technikou

RZA VW Transportér, CAS 16 IVECO a dále byla na místo povolána JSDH Chyňava s CAS 32 T 815. Po příjezdu na místo nehody bylo zjištěno, že se jedná o čelní střet dvou osobních vozidel se zraněním celkem tří osob. Na místě nehody jim byla hasiči poskytnuta předlékařská péče. Osobní automobil, u kterého docházelo k hoření v motorovém prostoru, byl před příjezdem JPO hašen hasicím přístrojem z linkového autobusu, který u nehody zastavil.

Jeho řidič spolu s dalšími svědky nehody rovněž poskytovali zraněným první pomoc. Po příjezdu CAS 16 byl požár likvidován vysokotlakým proudem a u obou vozidel bylo provedeno protipožární opatření. Po zadokumentování nehody dopravní policií pomohli hasiči s obnovením provozu na silnici, která byla v průběhu záchranných prací zcela uzavřena.

Příčina dopravní nehody je v šetření PČR.

por. Ing. Milan Provazník
HZS Středočeského kraje

Sdílet