Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič Škodovky jel rychle a aby nenarazil do kolony před sebou, strhnul řízení do protisměru – přímo pod sanitku

Středně těžká zranění si vyžádala dopravní nehoda, ke které došlo krátce před třetí hodinou odpoledne na silnici I/55, na ulici Olomoucké v Přerově. Z dosavadního šetření bylo zjištěno, že 41 letý vozidla Škoda Superb pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy situaci v provozu na pozemních komunikacích ve směru z Přerova na Olomouc, kde se vlivem pomalu jedoucích vozidel tvořila kolona.

Na vzniklou situaci reagoval tím, že pravděpodobně ve snaze zabránit střetu s vozidlem, jedoucím před ním, přejel do protisměru, kde právě projíždělo vozidlo RLP se zapnutým světelným a zvukovým výstražným zařízením, převážející pacienta.

Došlo ke střetu, při kterém vozidlo Š-Superb narazilo pravou boční částí do přední části sanitního vozu. Nárazem byla Š-Superb odhozena do levého silničního příkopu, kde se převrátila na střechu a poškodila pletivo mezi betonovými sloupky, ohraničující soukromý pozemek.

Při nehodě došlo ke středně těžkému zranění 41letého řidiče Š-Superb (délka léčení nebyla zatím stanovena) a středně těžkému zranění jeho 41 leté spolujezdkyně. Ta se podle lékařské zprávy bude ze zranění léčit nejméně 4 týdny. Lehké zranění utrpěl i lékař ze sanitního vozu. Ke zranění převážejícího pacienta nedošlo.

Alkohol u obou účastníků nehody vyloučila dechová zkouška. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 302 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

Okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. Irena Urbánková
Policie ČR

Sdílet