Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po srážce osobního vozidla s motocyklem u Potštejna na Rychnovsku došlo k požáru

23. října odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě u Potštejna na Rychnovsku. Na hlavní silnici č. I/14 se srazilo osobní vozidlo Volkswagen Golf s motocyklem zn. Suzuki. Stroj zůstal zaklíněný pod autem. Osobní auto i motorka začaly po nárazu hořet.

Hasiči byli o události informováni v 15:48 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Potštejna. Při srážce byl zraněn řidič motorky, kterého si převzala do péče přivolaná posádka letecké záchranné služby a hasiči pomohli s jeho transportem do vrtulníku. Dvoučlenná posádka osobní vozidla, řidička a dítě, vyvázla nezraněna, přesto byla záchrannou službou převezena na pozorování do nemocnice.

Hasiči nasadili vysokotlaký proud vody s pěnou a požár během deseti minut lokalizovali. Silnice byla v době zásahu zcela uzavřena. Po dohašení požáru byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči vyprostili motorku zpod vozidla a pomohli s naložením obou na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet