Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stodola shořela, dům se podařilo zachránit

V neděli 1. dubna 2007 ve 22:48 hod. přijalo operační středisko HZS LK hlášení o požáru stodoly s rodinným domem v části Vorklebice obce Kobyly. Na místo okamžitě vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů.

Územní odbor Liberec

Na místo byly ihned vyslány dvě profesionální jednotky hasičů a tři jednotky dobrovolných hasičů.Celkem se na místo požáru dostavilo sedm automobilových cisteren.

Po příjezdu na místo požáru hasiči zjistili, že je stodola zcela zachvácena plameny a požár se začíná šířit i na v blízkosti stojící rodinný dům. Hasiči se soustředili především na ochlazování rodinného domu vodními proudy, aby zabránili rozšíření požáru i na stavení. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ještě před půlnocí.

Příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností pochybení majitele, který nabíjel ve stodole akumulátor v traktoru, který ponechal v traktoru zapojený v elektrické síti. Při požáru shořela zcela dřevěná stodola, poškozena byla také střecha rodinného domu a část střechy stodoly sousedů. Podle odhadu majitele vznikla požárem přímá škoda ve výši 1,5 milionu korun. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši okolo 300 tisíc.

Při požáru byla lehce zraněna majitelka domu, která utrpěla popáleninu končetiny. Na místě byla ošetřena ZZS. Převoz do nemocnice nebyl nutný.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet