Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátrací akce měla šťastný konec, pohřešovaná 45letá žena byla nalezena v pořádku

Dne 23. 10. 2013 kolem sedmé hodiny večerní nahlásila žena na linku 112, že se pohádala se svým přítelem a odchází na Slovensko. Řekla: „ Nevím kde jsem, jsem někde v lese a jdu pěšky na Slovensko“. Nejdříve tedy policisté museli zjistit, odkud žena na linku 112 volala, lokalizací hovoru bylo zjištěno, že z okolí Hrádku nad Nisou.

Hrádečtí policisté a kriminalisté okamžitě počali po pohřešované ženě pátrat. Podařilo se jim zjistit přítele pohřešované, který jim sdělil důležité informace například její zdravotní stav, poskytl jim podrobný popis, apod. V době pátrání měla žena nedostupný mobilní telefon, o to bylo samotné pátrání po pohřešované ženě složitější, nemohlo dojít k její lokalizaci.

Kolem deváté hodiny večerní byla zahájena rozsáhlá pátrací akce v okolí Hrádku nad Nisou, které se zúčastnily policisté z Územního odboru Liberec, Cizinecké policie, dobrovolný psovod, hasiči Hrádku nad Nisou a strážníci MP Hrádek nad Nisou.

Do pátrací akce byl nasazen policejní vrtulník s termovizí. V policejním vrtulníku byl také hrádecký policista, který zná dobře okolí a mohl tedy osádce vrtulníku poskytovat potřebné informace. Ostatní pokračovali v pátrání na zemi.

Pohřešovaná žena byla kolem půlnoci nalezena, a to v oblasti vodní nádrže Kristýna sever. Byla mírně podchlazena, na místě si ji převzal lékař rychlé záchranné služby.

Chtěli bychom poděkovat za profesionální přístup všem, kteří se pátrací akce zúčastnili a tím se podíleli na záchraně života pohřešované ženy.

ßmjr. Jana Světlá
Policie ČR*

Sdílet