Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stojanu na benzínce v Kladně

Přinášíme vám slíbený článek a fotodokumentaci ze včerejšího požáru výdejního stojanu u čerpací stanice PHM AGIP v Kladně, ulice Milady Horákové, který byl na tísňovou linku 112 ohlášen v pondělí 2. dubna 2007 v 11:48 hodin.

Na místo byly ihned vyslány zásahové jednotky z centrální požární stanice Kladno, s technikou CAS 24 T815 TERRNO, 2× CAS 32 T815, NA Iveco Cargo, JSDH obce Hřebeč, s technikou CAS 32 T148 a JSDH obce Pchery, s technikou CAS 32 T148.

Po příjezdu jednotky HZS Kladno na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár benzinu v prostoru čerpací stanice a dvou vozidel, která se v prostoru čerpací stanice v době požáru nacházela. Jednotky provedly hasební zásah proudem těžké pěny v dýchací technice.

Šetřením příčiny vzniku požáru bylo zjištěno, že k požáru došlo v průběhu provádění kalibrace výdejního stojanu, při které došlo k prasknutí výdejní hadice a rozstřiku benzinu do okolí výdejního stojanu.

Co iniciovalo páry benzinu, je předmětem šetření specialistů z řad hasičů, Policie a znalců v oboru. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 6 milionů korun.

mjr. Libor Pospíšil
VO ZPP
HZS Středočeského kraje

-wap-
Sdílet