Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoučtí hasiči při návratu z výcviku pomohli u dopravní nehody v Královéhradec­kém kraji

Příslušníci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje se stali účastníky dopravní nehody v Královéhradeckém kraji. Při zastávce autobusu na občerstvení v obci Milovice u Hořice se přímo před nimi stala vážná dopravní nehoda. Osobní vozidlo po kolizi sjelo z komunikace a narazilo do betonového mostku, následně po nárazu začalo hořet.

Hasiči bez váhání ihned přispěchali k pomoci a zahájili společně s dalšími přijíždějícími hašení požáru, rovněž tak ihned poskytli předlékařskou pomoc u osoby stěžující si na velké bolesti břicha. Ve vozidle celkově cestovaly dvě osoby, zranění druhé posléze potvrdil přivolaný lékař.

Jeden z příslušníků Hasičského záchranného sboru v komunikaci s linkou tísňové pomoci popsal situaci a stav zraněných na místě. Po dohodě zde byla povolána letecká pomoc zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje a dále složky IZS tedy hasičů a Policie ČR.

Pomocí dvou hasících přístrojů se podařilo zamezit rozhoření požáru. Zde je potřeba poukázat na velmi rychlý zásah společně s projíždějícím řidičem. Delší doba by znamenala výrazné rozhoření a další škody na osobním vozidle. Hasiči poté asistovali zdravotníkům v pomoci se zraněným a následně jej transportovali k vrtulníku.

Osobní vozidlo poté nedaleká jednotka kolegů ve svém kraji provedla další činnosti s dohašením, zabezpečením místa nehody. Naše činnost v tu chvíli skončila, pro většinu pomáhajících hasičů s hrdostí na jejich práci a pomoc a to nejen při jejich běžném výkonu práce v domácím Olomouckém kraji.

Sdílet